• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 belangrijke verzekeringen voor jouw onderneming

Als ondernemer heb je veel te maken met risico’s. Aan de ene kant is dat goed, want je kunt rijkelijk beloond worden voor het nemen van bepaalde risico’s. Aan de andere kant is dat minder goed, want te veel risico kan het voortbestaan van je bedrijf in gevaar brengen.

Met verzekeringen kun je bepaalde risico’s grotendeels indammen, waardoor je met meer zekerheid kunt ondernemen. In dit artikel bespreken we daarom vier belangrijke verzekeringen die essentieel kunnen zijn voor het beschermen van jouw onderneming.

Inventarisverzekering

Een inventarisverzekering biedt dekking voor de bedrijfsmiddelen van je onderneming tegen schade als gevolg van gebeurtenissen zoals brand, diefstal, en waterschade. Tot de inventaris van je bedrijf behoren de bedrijfsmiddelen die je nodig hebt om je bedrijf te runnen, maar niet de middelen die je verkoopt aan klanten.

Denk dus aan kantoormeubilair, machines, computers en beeldschermen. Je inventaris is vaak essentieel voor het runnen van je bedrijf, dus als er iets mee gebeurt, dan wil je snel nieuwe middelen kunnen aanschaffen om je bedrijf weer draaiende te krijgen. Een inventarisverzekering helpt je hierbij. Doordat de schade gedekt wordt, hoef je je geen zorgen te maken over verliezen en kun je weer aan de slag.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand en dekking van juridische kosten van de verzekeringsmaatschappij. Krijg je dus te maken met een geschil over contracten, betalingen, of een arbeidsovereenkomst, dan is het handig om een dergelijke verzekering te hebben.

We weten allemaal hoe duur een juridische procedure kan zijn, dus je wilt voorkomen dat je bedrijf zelf voor de kosten moet opdraaien. Bovendien sta je met een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven juridisch gezien sterker in je schoenen vanwege de hulp en adviezen die je krijgt. Met die adviezen kun je voorkomen dat een conflict uit de hand loopt en mocht dat niet lukken, dan zorgt de juridische hulp dat je kans op winnen groter is.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is belangrijk voor vrijwel elke onderneming. Deze verzekering beschermt je bedrijf tegen aansprakelijkheidsclaims als gevolg van schade aan spullen van anderen of letsel aan personen door jou, je werknemers, of door je producten.

Natuurlijk ben je altijd voorzichtig in je werk en neem je geen roekeloze beslissingen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met deze verzekering kun je gewoon lekker blijven bouwen aan je bedrijf, zonder dat je al te bang hoeft te zijn voor claims.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt door veel mensen verward met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Toch verschillen deze twee behoorlijk van elkaar.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is voornamelijk bedoeld om financiële schade bij anderen te dekken die is ontstaan doordat je een fout hebt gemaakt in het uitvoeren van je beroep. Denk bijvoorbeeld aan een financieel adviseur die slecht advies uitbrengt, waardoor zijn of haar klant een verlies maakt. Als de klant de adviseur hiervoor aansprakelijk stelt, dan kan deze een beroep doen op zijn BAV.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>