• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips om je mobiele telefoonrekening zo laag mogelijk te houden

Het is in de huidige tijd niet altijd gemakkelijk om te besparen. De inflatie heeft ons allemaal in meer of mindere mate getroffen. Juist nu is het dan ook goed om wat extra op te letten. Welke veranderingen zou je bijvoorbeeld kunnen doorvoeren om je maandelijkse lasten omlaag te helpen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan je mobiele telefoonrekening. Gemiddeld betalen we tussen de 20 en 50 euro per maand aan een mobiel abonnement. Soms zelfs nog veel meer. Als je hierop weet te besparen, kan dit maandelijks een flink bedrag opleveren. Maar hoe zorg je ervoor dat je mobiele telefoonrekening laag blijft? In dit artikel geven we drie handige tips.

1. Kies voor sim only 

Loopt je huidige abonnement binnenkort af? Dan is het goed om de verschillende mogelijkheden nog eens te onderzoeken. Een eenvoudige manier om te besparen is door het kiezen van een sim only abonnement. Dit is de perfecte keuze als je huidige telefoon het eigenlijk nog prima doet. Is deze wel aan vervanging toe? Dan is het slim om eens te onderzoeken of je niet zelf een nieuw, refurbished of tweedehands toestel kunt komen. Meestal is dit goedkoper dan wanneer je een abonnement met toestel afsluit. De korting die je normaal krijgt op het toestel bij het afsluiten van een abonnement, zal nu verrekend worden met de belkosten. Hierdoor hoef je met sim only meestal maar heel weinig te betalen. 


Wist je dat je ook voor sim only nummerbehoud kunt kiezen? Ook wanneer je dus van provider over wilt stappen, hoef je niet bang te zijn dat je je nummer verliest. Er staat dus niets je in de weg om voor sim only te kiezen en zo maandelijks tot wel tientallen euro’s te besparen. 

2. Weet wat je verbruikt 


De meeste mensen gokken wat hun verbruik zal zijn. Daardoor betalen ze meestal veel meer voor hun abonnement dan noodzakelijk is. Dit is echter helemaal niet nodig. Bij elke provider kun je maandelijks inzien wat je verbruikt aan belminuten, sms-kosten en internet. Deze informatie kun je eenvoudig gebruiken om een abonnement te vinden die hier wel op aansluit. Als je geen veranderingen verwacht in je verbruik, weet je zo zeker dat je nooit meer betaalt dan nodig is. 

3. Zeg je contract op tijd op 


Zet het einde van je contract altijd in je agenda. Zorg ervoor dat je deze echt tijdig stopzet. Vaak betaal je bij een verouderd contract meer dan nodig is, omdat er in de tussentijd  alweer heel veel veranderd is. Het is financieel dan ook meestal minder aantrekkelijk om bij je oude abonnement te blijven. Zodra je het contract op tijd opzegt, zal je bestaande provider ook meestal openstaan voor een gesprek over de tarieven en jouw persoonlijke wensen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Daarnaast ben je op dat moment natuurlijk ook vrij om informatie in te winnen bij andere providers en zo het goedkoopste abonnement te vinden. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>