• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips bij het aanvragen van een transmissieberekening!

Duurzaam bouwen is in de bouwsector de laatste jaren tot norm verheven. Nieuwe gebouwen, of het nu om woningen gaat, om kantoorpanden of om bedrijfsvestigingen, worden standaard op een zo duurzame en milieuvriendelijk manier gebouwd. Er wordt hierbij rekening gehouden met de bouwmaterialen, de manier van bouwen, isolatie, et cetera. Maar ook bij bestaande panden wordt er bij renovatieplannen door eigenaren, ingenieurs en/of bouwvakkers gekeken hoe er slim verduurzaamd kan worden door betere isolatie. Van groot belang is hierbij de ’thermische schil’ rond gebouwen en de mate waarin deze meer of minder een isolerend effect heeft.

Voor een renovatie of verbouwing kan je een transmissieberekening aanvragen. Maar wat is een transmissieberekening eigenlijk? Wie voert deze berekening uit? En hoe kun je op een slimme en efficiënte manier een transmissieberekening aanvragen als je plannen hebt om een woning, bedrijfsgebouw, loods of kantoorpand zo goed mogelijk te isoleren? In dit artikel ontdek je onze top drie beste adviezen voor het aanvragen van een transmissieberekening.

Wat is transmissieberekening & wie kan dit voor je regelen?

Onder een transmissieberekening wordt een wiskundige berekening verstaan, die precies aangeeft hoeveel thermische warmte er al dan niet verloren gaat via de buitenste schil van een pand, zoals een woning, flatgebouw, winkel of een bedrijfsgebouw. Op basis van berekening wordt gekeken hoe er qua kozijnen, muren, verwarming, de loop van cv-leidingen, isolatiematerialen en ventilatie het beste, lees: het meest energiezuinig, gebouwd kan worden.

Transmissieberekeningen kunnen voor je gemaakt worden door bouwadviseurs, architecten of ingenieurs die gespecialiseerd zijn in isolatietechniek en alles wat daarbij komt kijken. Er bestaan in ons land tal van gespecialiseerde bouwadviesbureaus en technische bouwbureaus waar je terecht kunt voor een gedegen transmissieberekening voor jouw vastgoed. Lees snel verder en ontdek hoe je slim een transmissieberekening kunt aanvragen !

1. Laat tijdig een transmissieberekening uitvoeren

Belangrijk is om de aanvraag van een transmissieberekening tijdig te regelen via een bouwadviseur. In de bouw is het razend druk, dus als je een nieuw bedrijfspand wilt gaan neerzetten, of een bestaand gebouw wilt aanpassen voor energiebesparing, is het zak om dit op tijd vast te leggen!

2. Bepaal wat je wilt laten onderzoeken

Denk vooraf goed na over wat je precies wilt weten als je voor een transmissieberekening kiest. Wil je alleen weten hoe je energieverlies kunt beperken door enkele maatregelen te nemen, zoals beter isolatiemateriaal, de aanpassing van leidingwerk of het gebruik van isolatieglas? Of wil je graag ook aanvullend advies over de beste keuze qua verwarmingslichamen, zoals wandverwarming, infraroodpanelen, warmtepompen, inductie-units of luchtverhitters?

3. Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar

Ten slotte is het slim om meerdere aanbieders die transmissieberekeningen kunnen maken met elkaar te vergelijken qua prijs en dienstverlening. Dit kan je een hoop geld en ook tijd besparen! Wil je meer weten over de mogelijkheden om een transmissieberekening aan te vragen? Heb je vragen of wensen die je eerst beantwoord wilt hebben? Neem dan contact op met een ervaren bouwadviseur. Je kunt meteen een adviesgesprek of een prijsopgave aanvragen!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>