• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 kantoormeubelen die niet mogen ontbreken in je kantoorruimte!

Of je nou op zoek bent naar meubelen voor op het kantoor of voor je thuiskantoor, er zijn een aantal kantoormeubelen die zeker niet mogen missen wanneer je het kantoor gaat inrichten. In dit artikel gaan we je dan ook laten zien welke 3 kantoormeubelen zeker niet mogen ontbreken in je kantoorruimte.

1. Een goed bureau

De meeste tijd op kantoor breng je achter je bureau door. Het bureau is de plek die je gebruikt om een aantal voorwerpen op te zetten zoals bijvoorbeeld een computer, maar daarnaast heb je ook ruimte op het bureau nodig om te werken. Voor sommige mensen is een toetsenbord voldoende om te kunnen typen, maar vaak heb je meer ruimte nodig om te kunnen schrijven of tekenen. Zo zijn allerlei soorten bureaus in verschillende soorten en maten. Door middel van een hydraulisch systeem kun je gemakkelijk het bureau omhoog zetten wanneer je even wilt gaan staan of juist naar beneden om je voeten te laten rusten. Er zijn daarnaast nog heel veel verschillen in bureaus. Denk bijvoorbeeld aan de grote van het bureau, maar ook aan de ruimte die het bureau heeft om spullen op te bergen zoals lades of kastruimte.

2. Een goede bureaustoel

Naast een goed bureau is het natuurlijk ook belangrijk om een goede bureaustoel aan te schaffen. Op de momenten dat je niet staat, is het belangrijk om goede ondersteuning vanuit de stoel te krijgen. Hierdoor voorkom je rugklachten op de langere termijn. Een goede bureaustoel is instelbaar. Dat is omdat mensen van verschillende lengtes op de stoel moeten kunnen zitten. Het is dan dus ook een goed idee om te investeren in een goede bureau stoel. Iemand moet op de bureaustoel plat kunnen zitten met zijn rug tegen de rugleuning. Vervolgens moet hij zijn voeten plat op de grond kunnen zetten en zijn knieën in een hoek van 90 graden gebogen kunnen houden. Op dat moment zit iemand in een juiste houding en krijgt hij op alle fronten ondersteuning van de stoel. Daarnaast kan de stoel natuurlijk anders ingesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan hogere of lagere zithouding zodat de knieën in een goede hoek staan. Ook kan de leuning steviger gezet worden voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben. Als laatste zijn de armleuningen nog belangrijk voor mensen die hun armen willen laten rusten.

3. Genoeg kastruimte

Als laatste is het belangrijk om het kantoor netjes te houden en daar heb je natuurlijk ruimte voor nodig. Op deze manier kun je spullen op bergen wanneer je deze niet gebruikt. Een rommelig kantoor zorgt er namelijk voor dat je snel afgeleid raakt. Ook is het zo dat een onhygiënisch kantoor er voor zorgt dat mensen sneller ziek worden. Genoeg kastruimte is lastig wanneer je maar over een kleine ruimte beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een thuiskantoor. Toch zijn er talloze verschillende manieren om meer ruimte te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte onder het bureau. Een bureau heb je natuurlijk sowieso nodig en daarom is het dus een ideale plek om spullen onder te verbergen. Ook kun je de hoogte in gaan. Er zijn namelijk ook kasten die opgehangen kunnen worden. Op deze manier kan er alsnog voldoende ruimte gecreëerd worden. Dat maakt het makkelijker om kantoorruimte opgeruimd en overzichtelijk te houden en zorgt er dus vervolgens weer voor dat je je beter kunt concentreren op het werk wat moet gebeuren.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>