• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • 2024 is een cruciaal jaar voor goud investeerders

In 2024 staat de goudmarkt op een kantelpunt. De financiële wereld van 2023 heeft getuige moeten zijn van strikte monetaire beleidsmaatregelen in vele regio’s om de uit de hand gelopen inflatie te beteugelen. De vraag die nu oprijst is of we het einde van deze cyclus naderen en wanneer centrale banken zullen overgaan naar een meer bullish scenario. Deze macro-economische omgeving bepaalt de prestaties van vele activaklassen, vooral edelmetalen zoals goud, dat nauw verbonden is met de Amerikaanse dollar. Samengevat: gaan we goud verkopen of houden we het goud?

Factoren die de goudprijs in 2024 kunnen beïnvloeden

 • De toestand van de Amerikaanse economie is een belangrijke drijfveer van goudprijzen. De Amerikaanse economie herstelde in 2023 van de gevolgen van de Covid-19-pandemie, maar ondervond uitdagingen zoals een tekort aan arbeidskrachten, verstoringen in de toeleveringsketen, en een stijging van de grondstofprijzen.
 • De strategieën van de Federal Reserve hebben aanzienlijke invloed op de goudprijzen, vooral door hun invloed op de reële rentetarieven.
 • De waarde van de dollar speelt een cruciale rol in de goudmarkt. Als de dollar stijgt, daalt meestal de waarde van goud en vice versa.
 • De verwachtingen omtrent inflatie zijn essentieel voor de goudprijzen, aangezien dit de reële rentetarieven en de vraag naar goud als inflatiebescherming beïnvloedt.
 • Politieke onzekerheden kunnen leiden tot een grotere vraag naar goud als veilige haven.
 • Hoe beleggers zich voelen, speelt een grote rol in de goudprijzen, aangezien dit het evenwicht tussen vraag en aanbod op de goudmarkt verandert.

Voorspellingen van experts voor de goudprijs in 2024

Deskundigen en bronnen voorspellen verschillende goudprijzen voor 2024:

Wereldbank: Voorspelt een gemiddelde goudprijs van $1,700 per ounce in 2024, een daling ten opzichte van $1,900 in 2023.

IMF: Voorziet een gemiddelde goudprijs van $1,775 per ounce in 2024, een lichte daling ten opzichte van $1,800 in 2023.

JPMorgan Chase & Co.: Voorspelt een goudprijs van $2,175 per ounce in 2024, hoger dan de huidige prijs.

ABN AMRO: Verwacht een gemiddelde prijs van $2,000 per ounce in 2024, een daling van $2,200 per ounce.

Capital.com: Verwacht een goudprijs van $2,150 per ounce in 2024.

Goldman Sachs: Heeft een positieve vooruitzicht voor de goudprijs in 2024, met een voorspelde gemiddelde prijs van $2,133 per ounce.

Gezien deze verschillende voorspellingen en de huidige economische onzekerheden, kan het een goed moment zijn om goud te verkopen, vooral als u profiteert van de huidige hoge prijzen. Met mogelijke prijsstijgingen in de toekomst, is het echter ook begrijpelijk als sommige beleggers ervoor kiezen om hun goud te behouden in de hoop op verdere waardetoename. Het is belangrijk om uw eigen financiële situatie en risicotolerantie in overweging te nemen bij het nemen van dergelijke beslissingen.

Waar kun je goud het beste verkopen?

Goud Verkopen Amsterdam onderscheidt zich als een uitstekende keuze voor het verkopen van uw goud om verschillende redenen. Met meer dan twintig jaar ervaring als inkoper van goud, zilver en sieraden, biedt het bedrijf betrouwbaarheid en deskundigheid die essentieel zijn bij de verkoop van waardevolle objecten. Ze zijn gespecialiseerd in het bieden van een professionele en veilige ervaring voor hun klanten​​.

Een belangrijk voordeel van www.goudverkopenamsterdam.nl is de mogelijkheid tot taxatie zonder afspraak. Klanten kunnen eenvoudig tijdens de openingsuren langskomen voor een gratis taxatie van hun kostbaarheden. Dit gemak van service maakt het proces toegankelijk en efficiënt. Daarnaast maken ze gebruik van professionele apparatuur, waaronder een precisie weegschaal, om een accurate en betrouwbare taxatie te garanderen​​.

Goud Verkopen Amsterdam volgt de actuele goud- en zilverkoersen op de voet en past gedurende de dag hun inkoopprijzen aan. Dit zorgt ervoor dat klanten altijd de beste prijs krijgen voor hun goud. De inkoopwaarde wordt direct uitbetaald, hetzij in contanten of per bankoverschrijving​​.

De veiligheid van zowel de klant als het bedrijf wordt gewaarborgd door een beveiligde omgeving met cameratoezicht tijdens de inkoop. Dit zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel bij de klant. Tot slot, het team bij Goud Verkopen Amsterdam is deskundig en bereid om hun kennis te delen, wat klanten helpt om geïnformeerde beslissingen te maken over de verkoop van hun edelmetalen of sieraden​​.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>