• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Kan je voor 100 euro Bitcoins kopen? Het simpele antwoord

We krijgen vaak de vraag van mensen of je ook voor 100 euro Bitcoin kunt kopen. Het antwoord hierop is ja! Er zijn maar weinig mensen die de middelen hebben om een hele Bitcoin te kopen. Gelukkig is het dus ook mogelijk om een klein deeltje aan te schaffen. Ik vertel je graag hoe je dit het makkelijkst kunt doen.


Hoe moet ik 100 euro Bitcoin kopen?

We leggen je graag uit hoe je 100 euro aan Bitcoin kunt kopen via de stappen hieronder. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan contact met mij op of een van onze andere teamleden via het Contactformulier onderaan de pagina.

Stappenplan 100 euro Bitcoin kopen

  • 1. Kies een crypto broker: Ik raad je aan om voor Bitvavo te kiezen. Dit is een Nederlands crypto platform met de meest lage transactiekosten in de markt (0,25%). Ook geven ze tijdelijk 1000€ GRATIS handelsbonus! Je kunt hier een account aanmaken. Dit kost ongeveer 3 minuten. Mocht je toch voor een ander platform willen kiezen dan zijn Bitcoin Meester (+- 1,5% handelskosten) en LiteBit (+- 2%) goede alternatieven.                                                                             
  • 2. Registreren: Registreer bij de cryptobroker zodat je kunt beginnen met handelen. 
  • 3. Stort € 100 (of meer, of minder, dit is uiteraard aan jou): Het fijne van de genoemde platformen is dat je hier gewoon met iDeal kunt betalen. Geen ingewikkelde handelingen dus voor je je eerste BCT kunt aanschaffen.

Hoeveel is 100 euro aan Bitcoin?

Omdat de koers continu veranderd, verschilt het per dag om te kunnen zeggen hoeveel 100 euro aan Bitcoin waard is. Om de live koers van dit moment te checken vul je in de tabel hieronder 100 euro in. Vervolgens wordt er gelijk omgerekend hoeveel dat in BTC is.

Men spreekt ook wel eens van 'digitaal goud' omdat de Bitcoin prijs is in vergelijking met andere cryptocurrency minder volatiel is. Toch blijft het belangrijk om te vermelden dat je je geld ook kunt verliezen.

Ik zelf ben echter vooral positief gezind op de lange termijn. Daarom ben ik al een aantal jaar bezig om maandelijks voor een klein bedrag (tussen de 50€ en 150€) in te kopen. Hierdoor koop je automatisch in voor de gemiddelde prijs over een langere periode en bescherm je jezelf tegen forse dalingen.

Leestip: waar kun je Bitcoins kopen?
Leestip: 500 euro Bitcoin kopen
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>